BENEVELING.

De beneveling van gewas kan bijdragen aan een lager water- en energieverbruik, en betere luchtvochtigheid en (adiabatische) koeling.

Beneveling kan op hoge- en lage druk. Voor lagedruk benevelingsinstallaties produceren we de installatie en bijbehorende pompunits in onze eigen werkplaats. Voor hogedruk benevelingsinstallaties werken we met erkende leveranciers welke decennia ervaring hebben in het produceren en installeren van dergelijke hogedruk nevelinstallaties.

Beneveling
Beneveling

Nozzle.

Door het gebruik van kwalitatief goede nozzles, voor zowel de lage als hoge druk nevelinstallaties, wordt de levensduur van de sproeier verlengd en water bespaard. Tevens maken dergelijke nozzles het mogelijk met korte nevelpulsen te werken. Er zijn lage druk opties voor druppels van circa 100 micron, voor een hogere luchtvochtigheid en lagere kastemperatuur. Met pulsators kan het gewas bevochtigd worden en direct worden gekoeld. Dit zorgt voor een verbeterd microklimaat. De hoge druk nozzles hebben een druppelgrote van gemiddeld 3 – 5 micron. Hierdoor kan worden gewerkt met korte pulsen, waarbij het gewas nagenoeg droog blijft. De RV in de kas kan bij sommige toepassingen stijgen tot 30% en de temperatuur dalen met 4 graden.

Beneveling

Installatie.

De complete installatie bestaat uit een goed doordacht concept van de verschillende bouwblokken. Dit kan verschillen per kas, installaties binnen de kas en gewas. Bij Montera hebben we jarenlange ervaring in de tuinbouwsector, ervaren engineers, monteurs en een eigen fabriek, en een nauwe samenwerking met leveranciers. Alles om jouw kwekerij van een goede benevelingsinstallatie te voorzien!

Bekijk meer van onze producten op onze discipline-pagina